1e Rietveldse Buurvrouwen Avond in de Bosrand super gezellig

ingevoerd op 05-06-2015

Op die warme, broeierige lente vrijdag avond van 5 juni werd er onweer voorspeld. Daar waar vele dames van plan waren op de fiets naar de Bosrand te gaan, besloot menigeen toch maar de auto te pakken. Vanaf half acht stroomden de Rietveldse buurvrouwen het tuincafé van de Bosrand binnen.

Al een tijdje liep ik met het idee rond om de buurvouwen van Rietveld eens beter te leren kennen. Ik woon zelf al drieëntwintig jaar op het mooie Rietveld en ik ken wel een aantal families, maar lang niet iedereen. Omdat er lintbebouwing is en veel boerderijen diep in het land liggen kom je elkaar niet vanzelf tegen. Dat de bewoners een mengelmoes van boeren, burgers en buitenlui zijn vind ik een intrigerende combinatie.  

Nu de Rietveldse  Bosrand  zo’n prachtig tuincafé  heeft gekregen leek dat de uitgelezen locatie om eens iets af te spreken. In overleg met de Bosrand werd er een datum geprikt en er werd aangeboden dat de aanwezige buurvrouwen een korting bon van 10% op het hele assortiment zouden krijgen.

Nieuwsgierigheid was een van mijn drijfveren.  Dat bleek voor meerdere dames te gelden. In groepjes en individueel kwam jong en oud naar de Bosrand. Toen we eenmaal binnen waren barstte het onweer los met harde donderklappen. Onder het genot van een kopje koffie en iets fris werd er geanimeerd gekletst. De jongste Rietveldse buurvouw was 22 en de oudste 89! Sommige dames kenden elkaar al vele jaren en anderen maakten voor het eerst kennis. Ik hoorde veel nieuwe informatie en begreep dat er zelfs een “Rietveld’s Volkslied” bestaat. Het was zo gezellig dat ik helemaal vergeten ben foto’s te maken.

Een ander motief was om de sociale verbondenheid in de buurt te vergroten. Toevallig bleek dat ook één van de motieven te zijn van het dorpsplatform Barwoutswaarder/ Rietveld  dat op 18 mei ook in de Bosrand bijeenkwam om te peilen of er belangstelling was voor een wijkinitiatief. Als men elkaar kent in een wijk/ dorp bevordert dat de leefbaarheid en veiligheid en bovendien sta je sterker als er initiatieven getoond moeten worden richting gemeente of overheid.

Op mijn vraag of er dames waren die nog zo’n buurvrouwenavond wilden, werd positief gereageerd. Mieneke van Varik en Anja de Bree hebben aangeboden te helpen met de voorbereidingen voor een volgende  buurvrouwenavond, dus die gaan we samen organiseren. De winter buurvrouwenavond zal  ergens na Kerst zijn. Tijd en locatie worden nog nader bekend gemaakt.

Hermine Brühl

koffie koffie