Kaas van Kaasboerderij Janmaat wint een cum laude award 2017

BWW-er is trotse winnaar van de lekkerste kaasverkiezing van Nederland.

Voor Kaasboerderij Janmaat was 27 maart een prachtige dag, niet alleen door het stralende lenteweer, maar omdat hun kaas is uitgeroepen tot Cum Laude Kaas in de categorie BELEGEN EN OUDE KAAS tijdens de Cum Laude Awards 2017. Dit prijzenfeest voor de allerlekkerste boerderijkazen van het jaar vond plaats in het zonovergoten fort Wierickerschans in Bodegraven. De meest bijzondere kazen, uitsluitend gemaakt door zelfkazende boeren, werden er geproefd, gekeurd en bekroond. De uitreiking was een groot feest, waar het harde werk van Cor en Ria Janmaat tot hun grote blijdschap beloond werd met een zilveren bekroning. 


Een ode aan de echte boerderijkaas

Boerderijkazen worden nog echt ouderwets volledig op de boerderij gemaakt, een oer-Nederlandse traditie die best wat meer in het zonnetje gezet mag worden. En dat gebeurde dan ook letterlijk en figuurlijk tijdens de Cum Laude Awards, een evenement georganiseerd door de Bond van Boerderijzuivel-bereiders. 


De kaas van Kaasboerderij Janmaat is te koop in hun eigen boerderijwinkel en ieder zaterdag OP DE STREEKMARKT in Woerden. Kom gerust langs om te proeven, dan weet je waarom deze kaas een Cum Laude Kaas is!

 

janmaat janmaat