Buurtbewoners Happen en Trappen er vrolijk op los !

ingevoerd op 27-06-2017

Op zaterdagmiddag 17 juni scheen de zon volop en stapte een groot aantal bewoners van Barwoutswaarder en Rietveld op de fiets om hun eigen buurt te gaan verkennen. Volgens het programmaboekje van Happen en Trappen dat hen eerder digitaal was toegestuurd, viel er die dag veel te beleven langs de Rijnoevers. Nou, dat klopte!

15 interessante locaties

Op vijftien verschillende adressen was er wat te zien of te doen. Een zeer gevarieerd aanbod van een rondleiding door een kaaspakhuis waar de kazen met robots gekeerd worden tot aan het bezichtigen van schilderijen. En van creatief knutselen met klei tot het maken van ijs en het bekijken van een Skûtsje. Wat wonen we toch in een interessante en prachtige buurt, waar veel bewoners met passie hun beroep en/of hobby uitoefenen!

Afsluitende borrel

Vol verhalen verzamelden een kleine honderd buurtbewoners zich aan het eind van de middag in de tuin bij Kop en Hagen op Rietveld 36 voor een gezellige borrel. Iedereen vertelde elkaar enthousiast waar ze geweest waren. De meest gehoorde “klacht ”was dat men niet aan alles toegekomen was. Er was gewoon te veel te doen. Wegens het grote succes overweegt het dorpsplatform nog een keer een Happen en Trappen fietstocht organiseren, maar of dat meteen volgend jaar zal zijn…………

Speurtocht en prijswinnaars

Voor de kinderen was er een speurtocht. De winnaars Jill , Roeland , Esther , Zoë , Sterre en Lisa hebben inmiddels een ‘spinner’ als prijs ontvangen.

Met dank aan...

Het bestuur bedankt iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt van harte. Natuurlijk alle families en bedrijven waar we al happend en trappend welkom waren. Maar toch zeker ook de vrouw die dit alles mogelijk heeft gemaakt. Hermine Bruhl: bedankt voor dit mooie initiatief !

Foto’s

Er staan drie albums op Flickr: bekijk ze ! (https://www.flickr.com/photos/rijnoevers/sets/)

werk van Jillis Achterberg werk van Jillis Achterberg